Flexbedrijf Kopen?

Wij gaan voor u op zoek, u betaalt pas als we een passend bedrijf hebben gevonden.

 

Daarvoor hebben wij het Koopmandaat ontwikkeld. Hiermee zoeken wij actief namens u. Wat wij ervoor terug willen is exclusieve opdracht voor de flexbranche gedurende een bepaalde tijd. Dat lijkt ons een goede deal voor beiden. U geen kosten vooraf en wij weten dat onze inspanningen betaald worden zodra we resultaat boeken.

 

Harde en softe skills

Bij het kopen van een bedrijf zijn ‘hard skills’ noodzakelijk (aankoopprijs bepalen, prognoses beoordelen, opstellen letter of intent). Het verschil wordt echter gemaakt met de ‘soft skills’ (onderhandelen, strategie van aankoop bepalen, gevoeligheden van de verkoper). Een net iets andere benadering kan veel geld schelen, vaak vele duizenden euro’s.

 

Het juiste specialisme

Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van het zittende management en onderzoek naar de cultuur van een bedrijf. Het is verstandig met iemand samen op te trekken. Een bureau met verstand van zaken. Met verstand van Flex. Er zijn tal van vragen waar u een antwoord op zoekt. Hoe vind ik het juiste bedrijf? Wat komt er bij een bedrijfsovername kijken? Wat is de juiste aanpak? Past de cultuur bij ons bedrijf? Wat is de kwaliteit van het management? Deze en vele andere vragen houden veel ondernemers bezig. Dat is niet zo vreemd; een bedrijfsovername is immers geen alledaagse gebeurtenis. Heldere uitleg en praktische ondersteuning zijn dan ook onmisbaar. En ook als u al eens met een bedrijfsovername te maken heeft gehad, kunt u nog steeds een steuntje in de rug gebruiken. Want een bedrijfsovername is een gecompliceerd traject vol emoties en risico’s.

 

Stappenplan

We werken met een overzichtelijk stappenplan. Het fungeert als een praktische handleiding bij de koop van een bedrijf. Het geeft u niet alleen duidelijk inzicht in het verloop van het traject, maar het biedt u vooral ook houvast tijdens de verschillende fasen. Welke stappen moet u nemen? Hoe pakt u dit aan? Waar moet u op letten?

Wij van TMCF zijn anders. Natuurlijk is die cijfermatige kant meer dan uitstekend geregeld. Ook daarom zijn wij partner van Adcorporate. Wij hebben samen een landelijke dekking, gecertificeerde processen en modellen. En een zeer groot netwerk binnen de financiële wereld.

 

Hoe gaat u die koop aanpakken?

TeamMan Corporate Finance, focus op flex.

Aankoopbegeleiding bij flexbedrijven door TMCF

Neem direct contact op